Srnčí gulášek - cibule nebo křen |
Rozpočet: 1 kg černé (srnčí) zvěřiny z krku nebo plece,
1 cibule, 10 dkg másla, 1 lžička papriky, sůl,
½ lžičky majoránky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce mouky.
Na tuku osmažíme krájenou cibulku, přidáme papriku a na kostky nakrájené maso z krku, plecka. Po osolení a přidání kmínu dusíme do měkka. Nakonec přidáme majoránku a třený česnek. Když je maso měkké, zaprášíme šťávu moukou, promícháme a trochu necháme povařit.
Příloha: vařené brambory a nakládané houby.
Cibule nakrájíme na klínky, opečeme v dostatečném množství oleje do zlatohněda a necháme okapat na savém papíru.
Brambory na rozmarýnu
Brambory vařené ve slupce
olej rozmarýn mletý pepř sůl Oloupané brambory nakrájíme a opečeme na oleji s nasekaným rozmarýnem, opepříme, osolíme.
Na talíř servírujeme porci masa se šťávou, brambory a doplníme smaženou cibulí.
Na tuku osmažíme krájenou cibulku, přidáme papriku a na kostky nakrájené maso z krku, plecka. Po osolení a přidání kmínu dusíme do měkka. Nakonec přidáme majoránku a třený česnek. Když je maso měkké, zaprášíme šťávu moukou, promícháme a trochu necháme povařit.
Příloha: vařené brambory a nakládané houby.
Smažená cibule na podávání
4 cibule, olejCibule nakrájíme na klínky, opečeme v dostatečném množství oleje do zlatohněda a necháme okapat na savém papíru.
Brambory na rozmarýnu
Brambory vařené ve slupce
olej rozmarýn mletý pepř sůl Oloupané brambory nakrájíme a opečeme na oleji s nasekaným rozmarýnem, opepříme, osolíme.
Na talíř servírujeme porci masa se šťávou, brambory a doplníme smaženou cibulí.