Přírodní hovězí pečeně, rýže |
Tradiční pokrm, který Rakušané zbožňují, stejně jako Češi, Moravané i Slezané.
1 kg hovězího nízkého roštěnce nebo zadní kýty
3 cibule slunečnicový olej asi ¾ l hovězího vývaru mletý pepř sůl 1 lžíce hladké mouky 100 ml červeného vína
Maso nakrájíme na plátky, nasekneme okraje, osolíme, opepříme (nenaklepáváme).
Cibuli nakrájíme na kostičky.
Maso opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a vyjmeme, do výpeku vložíme cibuli a opečeme (podle potřeby přidáme olej) do zlatohnědé barvy, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, vložíme zpět maso, zakryjeme pokličkou, vložíme do vyhřáté trouby a při 170 °C pečeme asi 1,5 hodiny.
Zdroj: kluci v akci Česká televize