Guláš ze zvěřiny |
Guláš ze zvěřiny
Z karpatské kuchyně
Rozpočet: 1 ½ kg zvěřiny, 4 cibule, 5 paprikových lusků, 6 rajčat, 25 dkg slaniny, paprika,
1 stroužek česneku, špetka kmínu, sůl.
Slaninu pokrájenou na kostičky dáme rozehřát, přidáme k ní drobně pokrájenou cibuli a vše necháme zpěnit do růžova.
Zvěřinu (srnčí, jelení, z černé zvěře nebo i zaječí) pokrájíme na menší kousky, vložíme do osmažené slaniny s cibulí a za stálého míchání rychle opečeme.
Potom osolíme, zasypeme paprikou, přidáme špetku kmínu a drobně pokrájený stroužek česneku. Zakrytou zvěřinu chvíli dusíme a do poloměkkého přidáme oloupaná, pokrájená a jader zbavená rajčata, očištěné a na nudličky pokrájené paprikové lusky a společně udusíme do měkka.
Šťávu zasypeme slabě moukou, kterou jsme si napřed na sucho upražili, a po krátkém povaření přikořeníme lžičkou worcesteru. Podobně se připravuje i klasický český hovězí guláš, surovinami na recept je velmi podobná
Příloha: nové brambory, makarony nebo třené noky a okurkový salát.
Příloha: nové brambory, makarony nebo třené noky a okurkový salát.