Stránky

Jak aktualizovat prostředí Java v počítači chybové hlášení Java not working

Přidat popisek
Chybové hlášení Java not working - Java není nainstalovaná
Pokud existuje problém se zobrazováním Java appletů na stránkách, tak vám pravděpodobně chybí nebo máte špatně nainstalované Java prostředí (přesněji Java Runtime Enviroment).
Jeho přítomnost je možné zkontrolovat i v prohlížeči Opera, pomocí menu Nápověda> O prohlížeči Opera, na řádku Java, případně zadáním opera: about do adresního řádku a stisknutím klávesy Enter. Jeho funkčnost lze ověřit na oficiální stránce Java Sun Microsystems.
V případě nefunkčnosti si ještě zkontrolujte povolení, přes menu F12 (zatrženo Povolit Javu).
Pokud nemáte Javu nainstalovanou nebo Vám nefunguje správně, tak vyzkoušejte uvedený postup:
1. Stáhněte si aktuální verzi Javy z oficiální stránky (Java Runtime Enviroment - offline verze cca 15.5 MB)
2. Pomocí menu Nápověda> O prohlížeči Opera nebo napsáním opera: about do adresního řádku, si zjistěte, kde má Vaše Opera uložené pluginy (řádek Cesty pluginů) a ukončete Operu.
Přidat popisek
3. Odinstalujte si původní nainstalované prostředí JAVA (přes nabídku v systému Přidat a odebrat programy). Zkontrolujte si ještě, zda se nenacházejí její starší verze v systému v jejím běžném adresáři C: \ Program files \ Java.
4. Spusťte instalaci Java prostředí (nevyžaduje téměř žádné nastavování).
5. Po instalaci zkuste vyhledat v systému Java plugin - npjp2.dll (pravděpodobně: C: \ Program files \ Java \ Jre6 \ bin \ plugin nebo new_plugin) a překopírujte ho do složky se zásuvnými moduly pro Operu (pravděpodobně: C: \ Program files \ Opera \ program \ plugins).
6. V případě, že se chcete vyhnout chybovému hlášení o neprovedení v knihovně - msvcr71.dll nelze (nebo jiným problémům), tak ve složce, odkud jsme si kopírovali plugin pro Operu (C: \ Program files \ Java \ Jre6 \ bin \ plugin nebo new_plugin) je i zmiňovaná knihovna, kterou si překopírujte do systémového adresáře: C: \ Windows \ System32 \ 7. Spusťte Operu a přesvědčte se, zda je Java prostředí nainstalováno a funguje, na testovací stránce Java Sun Microsystems.