Stránky

Ochrana proti podvodným webům u Opery - Test

Prohlížeč Opera je vybaven ochranou proti podvodným webům, phishing, rybaření, tj. podvodné vylákání údajů nalákáním na falešnou stránku.

Při zapnuté ochraně proti podvodným webům je každá požadovaná webová stránka kontrolována, nenachází-li se na neustále aktualizovaném seznamu známých podvodných webů.

Bude-li webové místo nalezeno na seznamu známých podvodných webů, zobrazí se stránka upozorňující na tuto skutečnost. Vy se musíte rozhodnout, chcete-li přesto takový web navštívit nebo se raději vrátit na svou domovskou stránku. Kontrola na serveru (PhishTank) na ochranu proti podvodným webům nemá vliv na rychlost otevírání webových stránek.

Publikuji sem k otestování některé tyto podvodné stránky na webu a můžete si otestovat jak Opera pracuje s antiphishingovou ochranou. Kdo má zapnutý Google Desktop ,ten také reaguje na podvod.

http://190.41.4.93/camara/security.htm


Tato adresa je prokazatelně podvodná a reaguje na ni positivně Opera i Google Desktop.
Chcete-li vědět jak pracuje v Opeře antiphishig a jaké je nastavení, nápověda je tady.

Registr podvodných stránek a hlášení je tady.

Pokud tedy na podezřelé stránky narazíte, ohlaste je a podívejte se do registru PhishTank. Pokud surfuji na webu mám zapnutý Google Desktop a ten je také dobře informován a nabídne vyhledání ,co je zač podezřelá stránka. Když budete cíleně hledat, zjistíte i kdo se skrývá za IP adresou.
Lépe je být připraven, tak si testujte na podvodné adrese ,dobře nastavená Opera na ni upozorní.
Nápověda Opery 9.27 ohledně zabezpečení je tady: http://help.opera.com/Windows/9.27/cs/fraudprotection.html